lauantai 7. marraskuuta 2009

Biografia

Destiny Hope Cyrus (kastenimi) syntyin 23.11.1992 Nashvillessä,Tenneseessä. Hänen äitinsä on Leticia "Tish" Cyrus ja isänsä kuuluisa country laulaja Billy Ray Cyrus. Mileylla on kaksi sisaruspuolta (Letician entisestä suhteesta,mutta Billy Ray adoptoi heidät nuorina)Trace Cyrus ja Brandi Cyrus.Mileylla on myös kaksi nuorempaa sisarusta Braison ja Noah. Mileyn kastenimi Destiny Hope Cyrus tarkoittaa kohtalon toivoa,Miley on kuitenkin muuttanut nimensä jokin aika sitten Miley Ray Cyrukseksi. Miley nimi tuli siitä että Miley oli pienenä melkein aina hymyssä suin. Siitä Mileyn isä Billy keksi lempinimen Smiley (hymyilevä),joka sitten ajan mittaan lyhentyi Mileyksi.

Nuorampana Miley kävi Heritagen ala-astetta ja oli koulunsa Cheerleader joukkueessa.
Nykyään Mileyn on kerrottu käyvän koulua Options For Youthissa.Lapsuutensa Miley vietti vanhempiensa maatilalla Nashvillessä.

Näyttelijän Ura

Miley kiinnostui näyttelemisestä 9-vuotiaana hänen asuessaan isänsä kanssa Torontossa,Kanadassa koska Billy Ray kuvasi siellä sarjaansa nimeltä Doc. Mileyn ensiesiintyminen tapahtuikin tuossa samaisessa sarjassa,hän esitti pikkutyttöä nimeltä Kylie. Mileyn voin bongata myöskin Rhonda Vincentin videosta "If Heartaches Have Wings" videosta. Tästä alkaen Miley alkoi tavoitella näyttelijän uraa päättäväisesti.

Disney Ura

Miley oli 12-vuotias kun hän haki ekan kerran Hannah Montana sarjaan. Miley haki Hannah Montana/Miley Stewartin roolia,mutta aluksi häntä pidettiin liian nuorena. Hannah Montana-rooliinhan haettiin 15-vuotiasta mutta Miley oli vasta 12. Vuosien koe-esiintymisten jälkeen Miley vihdoin valittiin kyseiseen rooliin ja se olikin Mileylle unelmien täyttymys. Myöhemmin Mileyn isäksi Hannah Montana sarjassa valittiin hänen oikea isänsä Billy Ray Cyrus. Miley Stewart roolihahmon nimi piti alunperin olla Zoe Stewart mutta Billy Ray ei koskaan oppinut sanomaan lastaan nimellä Zoe joten nimi vaihdettiin Mileyksi. Hannah Montana sarjaa tehdään neljä tuotantokautta joiden kuvaukset ovat hetki sitten päättyneet. Tuotantokausista on tehty myös soundtrackit sekä Miley on tehnytkonsertteja Hannahina.


Mileylla oli myös pieni osa High School Musical 2 leffassa. Hän esiintyi viimeisessä kohtauksessa uima-altaalla tanssien biisin tahdissa. Miley oli myöskin Bolt elokuvan päätähden Pennyn äänenä.

Vuonna 2009 Hannah Montana Sarjasta tehtiin myös elokuva. Leffasta ilmestyi myös Soundtrack jolta kuuluisin kappale on luultavasti " The Climb".

Musiikki Ura

2006

4.2.2006 julkaistiin DisneyManian neljäs painos. Levyllä on erilaisten laulajien laulamia Disney kappaleita. Miley levytti tuolloin levylle kappaleen Zip-a-Dee-Doo-Dah.

Myöhemmin 24.10.2006 Wal Disney Records julkaisi ensimmäisen Hannah Montana Soundtrackin. Levyllä on 8 kappaletta joissa laulaa Miley Hannah Montanana,sekä 4 muiden esiintyjien biisejä ja viimeinen on Mileyn ja Billy Rayn duetto.

2007

Jälleen kerran Miley levytti ReMake version Disney Manian viidenteen painokseen. Tällä kertaa Miley lauloi kappaleen Part Of Your World kappaleen.

16.6.2007 kahdeksan kuukauden kuluttua ensimmäisestä Hannah Montana levystä,Miley julkaisi toisen Soindtrackin Hannah Montana 2; Meet Miley Cyrus. Levy on tuplapainos ja ekalla levyllä on Hannah Montana sarjan kappaleet ja toinen levy on Mileyn oma sooloalbumi. Miley kirjoitti sooloalbumiensa kappaleista 8 itse. Luultavasti kuuluisin niistä on "I Miss You" jonka Miley kirjoitti papastaan joka kuoli hetki aikaisemmin.

Mileyn kiertue Pohjois-Amerikan Best of Both Worlds kiertue alkoi 18.10.2007 ja päättyi 31.1.2008. Lämmittelijänä toimi Jonas Brothers yhtye. Kiertueen kaikkien päivämäärien liput myytin ennätysajassa loppuun. Kiertue myös kuvattiin ja siitä tehtiin 3D elokuva jota esitettiin elokuvateattereissa sekä myytiin dvd:nä. Sekä konsertille ja elokuvalle oli kova kysyntä. Kiertueen jälkeen julkaistiin myös live-albumi tästä samaisesta konsertista. Levykin oli hyvin kysytty.

2008

Hieman yli vuotta myöhemmin Miley julkaisi kokonaan oman soololevynsä nimeltään Breakout.Myös Breakout levyllä osa kappaleista on hänen itsekirjoittamiaan.
"7 Things" oli ensimmäinen single joka julkaistiin Breakout albumilta.

Miley kertoi että hänen yksi unelmistaan toteutui kun hänet kutsuttiin American Idoliin laulamaan "Good and Broken" ja "See You Again".
Elokuussa 2008 Miley isännöi Teen Choice Awardsit.

4. 11.2008 Hollywood Records julkaisi joulu-teeman CD:n nimeltä "All Wrapped Up". Levyllä on laulajien tulkintoja joululauista. Levy sisältää Mileyn version kappaleesta "Santa Claus Is Coming to Town".


Vuonna 2008 Miley allekirjoitti myös sopimuksen Bolt elokuvan Pennyn äänirooliin. Soundtrackilla Miley ja John Travolta laulavat dueton kappaleesta "I Thought I Lost You"

Jatkuu Pian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti